Succesvolle Offside track op TNW 2018

12 juni 2018 – CROWD & TNW kijken terug op een zeer succesvolle editie van de allereerste sports track ooit op TNW Conference. Offside bracht technologie & sport samen in de vorm van zes verrassende en inspirerende sessies op het TNW podium.

Verschillende sprekers en atleten gaven op Offside hun visie over de toekomst van sport, en de rol die technologie hierin speelt. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer robotic sports, wearables en stadiums-of-the-future.

Het was Nicholas Horbaczewski – CEO The Drone Racing League – die bij de start van het programma meteen het Transformatorhuis volledig vol liet lopen. Zijn boodschap was duidelijk, drone racing is de ultieme combinatie tussen fysieke sport en e-sport. En daarmee absoluut een sport van de toekomst.

Ook was er uiteraard tijd ingeruimd specifiek voor e-sports, in dit geval toegespitst op de autosport waarin de convergentie tussen de virtuele en fysieke wereld het meest duidelijk zichtbaar is. Voormalig F1 coureur Giedo van der Garde en e-sports professional Koen Schrobbers gaven ons zeer interessante inzichten:

Maar ook de meest innovatieve vormen van sports content distributie en interactie kwamen aan bod in een panel over fan engagement. Oliver Weingarten van Virtually Live deed een vooraankondiging van de inmiddels bevestigde samenwerking met Formula E. En architecte Shireen Hamdan gaf het publiek een fascinerende blik in de toekomst van stadions, met onder meer de presentatie van een ‘concept’ e-sports stadion.

Fantastisch ook was het gepassioneerde verhaal van kiteboarder Kevin Langeree, Red Bull King of the Air, die recht uit het hart over het verloop zijn carrière vertelde. En hoe je zelf te presenteren als topatleet in een sport die weinig tot geen media-aandacht krijgt en waarbij technologie kan helpen om je eigen merk te bouwen.

Voor alle video’s van de TNW Offside track klik hier

Met veel dank TNW voor een zeer vruchtbare samenwerking.

Menu