KNLTB lanceert YouTube-serie ‘De MuurMasters’

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB) wil de populariteit van de tennissport onder kinderen vergroten met de YouTube-serie ‘De Muurmasters’. In deze serie komen bekende tennissende Nederlanders in actie. Ze helpen de tennismuur van hun vereniging te pimpen, vertellen over hun liefde voor tennis, maar gaan vooral verschillende ludieke uitdagingen aan. In de eerste aflevering van de serie zijn de MuurMasters te gast bij zanger én fanatiek tennisser Vinchenzo.

Pascal Kamp, Manager Marketing KNLTB: “De tennissport zit in de lift, de afgelopen periode is het ledenaantal van de KNLTB met 7% gegroeid naar meer dan 600.000 leden. Om deze groei verder te versnellen en jeugdige tennisspelers (8-12 jaar) aan de sport te blijven binden hebben we De MuurMasters ontwikkeld. Met De MuurMasters willen we schermtijd ‘terugwinnen’ voor de tennissport, kinderen enthousiast maken en activeren om lekker de baan op te gaan”.

De MuurMasters serie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de KNLTB-tennisverenigingen. Zo vinden de opnames van de YouTube-serie plaats op verenigingen door het hele land. Ook is er een uitgebreide toolkit ontwikkeld waarmee verenigingen zelf aan de slag kunnen om hun tennismuur nieuw leven in te blazen.

Marketingadviesbureau CROWD is verantwoordelijk voor het concept en de productie van De MuurMasters serie. Team 5pm verzorgt het YouTube kanaal, de distributie en advertising inzet.
De eerste video uit de serie is hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=0upN4sx7EAU&t=12s

Menu